verbouw Zeist

Voor het pand aan de Willem de Zwijgerlaan in Kerckebosch te Zeist is een ontwerp gemaakt dat verschillende verbouwingsmogelijkheden laat zien.

 

Optie A

Een optie waarin de huidige serre bij de keuken wordt getrokken om zo een grote woonleef keuken te creëren. Naast het hoofdvolume wordt een zijvleugel geplaatst. Aan de achterzijde ontstaat in deze vleugel een grote ruimte op niveau van en aan de tuin. Op deze wijze wordt de prachtige diepe tuin meer betrokken bij het huis. Aan de voorzijde van de zijvleugel is ruimte voor een garage en een entree. Daarnaast wordt de oorspronkelijke en-suite teruggeplaatst zodat een verdeling in meerdere ruimten ontstaat met  verschillende  kwaliteiten.

      

Optie B

Een optie waarin eveneens de huidige serre bij de keuken wordt getrokken om zo een grote woonleefkeuken te creëren. Naast het hoofdvolume wordt een zijvleugel geplaatst.  Aan de achterzijde is in deze optie een extra kamer gecreëerd. Deze is mogelijk te gebruiken als slaapkamer, gastenkamer of werkkamer op niveau van en aan de tuin . Ook in deze optie wordt de prachtige diepe tuin meer betrokken bij het huis. Aan de voorzijde van de zijvleugel is ruimte voor een garage, opslag en een entree.


      

Verdieping.

Op de huidige verdieping ontbreekt een grote ruime slaapkamer. Daarnaast is de badkamer gedateerd en klein. De badkamer is in het voorstel verplaatst zodat er voldoende ruimte is voor een douche en bad. Over de gehele breedte ontstaat een ruime slaapkamer gericht op de tuin.


Zolder

De zolder is in te delen in twee kamers. Er is ook een mogelijkheid om hier of op de verdieping een tweede badkamer toe te voegen.


 

Bovenstaande betreft een voorstel. Naar aanleiding van persoonlijke eisen en wensen met betrekking tot programma en budget kan een definitief verbouwingsvoorstel worden ontworpen. Meer informatie over dit huis is te vinden op funda.